Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στο Πεδίον του Άρεως

Τον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου, διοργανώνει στο Πεδίον του Άρεως ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το Πεδίον του Άρεως θα ανοίξει τα δρομάκια του σε όσους επιθυμούν να το εξερευνήσουν και οι επίδοξοι νυχτερινοί δρομείς μπορούν να αγωνιστούν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ή, για τους λιγότερο μυημένους, στην περιπατητική διαδρομή των 1.700 μέτρων. Εξάλλου όλοι θα ανταμειφθούν στο τέλος με ένα πάρτυ για τους αθλητές, τους εθελοντές αλλά και τους φίλους του Πάρκου που θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως αναφέρουν οι «Αθηναίοι Δρομείς» και η Περιφέρεια Αττικής, είναι να ξανασυστήσει το Πεδίον του Άρεως στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να απολαύσουν τις ομορφιές του, καθώς αθλούνται.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η επισκεψιμότητα του Πάρκου έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά και μέσα από τέτοιες δράσεις το πάρκο ξαναγίνεται ελκυστικό σε όσους θέλουν να το γνωρίσουν. «Η προσπάθεια απαξίωσης του Πεδίου του Άρεως που επιχειρείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα διώχνει τους επισκέπτες ενώ αντίθετα η λύση στις αδυναμίες του Πάρκου είναι να γεμίσει με ζωή» υπογράμμισε η κ. Κυπριανίδου.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκκίνηση, διαδρομή και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως.

Αγώνας 5χλμ.: 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:52 μ.μ. (Δύση Ήλιου)

Περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων: 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:30 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: http://www.athenianrunnersclub.gr/register

Αναλυτικά η Πρόσκληση: https://www.athenianrunnersclub.gr/1os-agonas-parkou-nixterines-diadromes/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ