Αυτή είναι η ποινή στον φοιτητή της φιλοσοφικής για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Της Άννας Κανδύλη

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε ο φοιτητής της φιλοσοφικής, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο κατηγορούμενος, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό, ωστόσο αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον καθηγητή.

Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου είχε δανείσει τη μηχανή του στο συγκάτοικό του, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου , σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. «Εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκη στην υπόθεση.Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με το Πάντειο”, ισχυρίστηκε.

Κατά την εισαγγελέα όμως “η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Όπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος.”

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, ζητώντας να του χορηγηθεί ανασταλτικό .Ο πρόεδρος όμως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έκρινε ότι, “λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου”, δεν πρέπει να του χορηγηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ