Τα έσπαγαν στα μπουζούκια με κλεμμένα λεφτά- Το θράσος των μελών της σπείρας που το “έπαιζαν”… άποροι

Εισέπρατταν επιδόματα απόρων και τα χαλούσαν στα… μπουζούκια, μέλη της σπείρας των Ρομά που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Οι δράστες εισέβαλαν με αυτοκίνητα στα Μεσόγεια, καταστρέφοντάς τα και αρπάζοντας τις ταμειακές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso, η συμμορία των “απόρων”, που κατοικούσε σε καταυλισμούς της βορειοανατολικής Αττικής, έκλεβε φούρνους, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και άλλα συνοικιακά καταστήματα. Τα “χτυπήματα”, τα έκανε συνήθως Σαββατοκύριακα επειδή οι τράπεζες ήταν κλειστές, γνωρίζοντας ότι οι εισπράξεις θα έμεναν στα ταμεία.

Μάλιστα, οι Ρομά “χτυπούσαν” τρεις και τέσσερις φορές το ίδιο κατάστημα, με αποτέλεσμα να οδηγούν τους καταστηματάρχες στην οικονομική καταστροφή και το λουκέτο, μη αντέχοντας να επισκευάζουν ξανά και ξανά τις ζημιές.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ύστερα από εντατικές έρευνες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς της περιοχής, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση ο αρχηγός της σπείρας ήταν στα… μπουζούκια.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, του έστησαν καρτέρι στο πάρκινγκ του νυχτερινού κέντρου, αποφεύγοντας να τον συλλάβουν μέσα σε αυτό, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να οπλοφορεί.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 52 διαρρήξεις καταστημάτων και διπλάσιες κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να εισβάλουν στο εσωτερικό των καταστημάτων. Αλλά και από τα κλεμμένα οχήματα έβγαζαν κέρδος, αφού τα πουλούσαν για ανταλλακτικά.

Πηγή ρεπορτάζ: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ