Το όνομα του Παναγιώτη Μαυρίκου στη δικογραφία της Novartis – Τι αναφέρεται στις καταθέσεις

Ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis είναι ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, όταν απανθρακώθηκε μέσα στην Πόρσε του, στην Αττική οδό.

Ο Μαυρίκος φέρεται να εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Novartis και να ήταν ο διαμεσολαβητής της μεταφοράς των χρημάτων ανάμεσα στην εταιρία και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Μαυρίκος λάμβανε μεγάλα ποσά, τόσο από την Novartis, όσο και από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων, μέσω διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του και κρατούσε ένα ποσοστό ως προμήθεια. Πριν τον θάνατό του, ο Μαυρίκος επρόκειτο να εμφανιστεί στον ανακριτή και να καταθέσει για τους εκβιασμούς.

«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκο να γίνει η επόμενη εταιρία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3 – 4 υπουργούς Υγείας» αναφέρεται στα έγγραφα του FBI.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ