Στις κάλπες περισσότεροι από 40.000 δικηγόροι

Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα και αύριο πανελλαδικά 40.625 δικηγόροι προκειμένου να επιλέξουν τους νέους προέδρους και τα νέα Διοικητικά Συμβούλια στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την επόμενη τετραετία με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, οι εκλογές θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο ενώ οι επαναληπτικές θα διεξαχθούν 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017. Στους υπόλοιπους Συλλόγους θα διεξαχθούν μόνο σήμερα.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δικαίωμα ψήφου έχουν 20.990 δικηγόροι, οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων για να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τους, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.

Στις εκλογές αυτές για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του νέου Κώδικα Δικηγόρων έχουν τεθεί φραγμοί στον αριθμό των θητειών που μπορεί να είναι υποψήφιοι οι πρόεδροι και οι 24 σύμβουλοι (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου). Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες και οι σύμβουλοι για τρείς.

Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι 10 υποψήφιοι συνδυασμοί στους οποίους υπάρχει πρόεδρος είναι οι:

1. Άγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων)

2. Παναγιώτης Γαλετσέλης (Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή)

3. Φώτιος Γκωτσής (Δικηγόροι Μπροστά)

4. Βασίλειος Βραχιώτης (Επείγει)

5. Θεμιστοκλής Σοφός (Εργατικοί)

6. Δημήτριος Αναστασόπουλος (Ο Δικηγόρος – Όλοι Εμείς Μαζί)

7. Παναγιώτης Περάκης (Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση)

8. Θεόδωρος Μαντάς (Παρίσταμαι Υπέρ)

9. Χριστίνα Κουντούρη (Σύγχρονη Δικηγορία… στην Πράξη)

10. Νικόλαος Δαμασκόπουλος (Σύνθεση των Δικηγόρων).

Μεμονωμένοι υποψήφιοι πρόεδροι κατέρχονται ο Δημήτριος Βερβεσός και ο Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου, ενώ υποψήφιοι συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο είναι οι:

α) Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο

β) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

γ) Πυξίδα.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ