Η απάντηση της Δούρου στο Δασαρχείο για την τραγωδία στην Μάνδρα

“Η άδεια περιβαλλοντικών όρων για ένα έργο δεν ισοδυναμεί με άδεια επέμβασης σε δασική περιοχή αν δεν υπάρχει έκδοση πράξης αποχαρακτηρισμού ότι αυτό δεν είναι δάσος” σημείωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, απαντώντας στο Δασαρχείο Αιγάλεω.

“Αν παίρνατε έναν υπηρεσιακό της Περιφέρειας Αττικής θα σας έλεγε ότι αν μας είχαν απελευθερώσει και μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το έργο, δεν θα επανερχόντουσαν με αλληλογραφία” σημειώνει η Περιφερειάρχης Αττικής αναφορικά με όσα λέει το Δασαρχείο ότι ο επικεφαλής αρμόδιος από τις 2 Ιουλίου του 2014 είχε ανάψει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει το έργο διάνοιξης των δύο ρεμάτων της Μάνδρας.

“Κανένας εργολάβος, καμία εταιρεία και κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν βάζει υπογραφή και δεν έρχεται να υλοποιήσει έργο γατί η άδεια περιβαλλοντικών όρων δεν ισοδυναμεί με άδεια επέμβασης σε δασική περιοχή” πρόσθεσε.

“Το “πράσινο φως” δεν θα το αναλάβει κανένας υπηρεσιακός αν εκεί που πρέπει να υλοποιηθεί το έργο δεν έχει χαρτί που έχει αποχαρακτηριστεί το δάσος” τόνισε η κ. Δούρου.

Η Ρένα Δούρου ζήτησε μάλιστα “με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα όλα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας να πάνε με το άρθρο 7α που επιτρέπει μετά την έκδοση του δικαστηρίου σε ένα μήνα να μπουν μέσα οι εργολάβοι και να μην τους μαζέψει κανένας ως αυτόφωρο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ