4 μυστικά για να ξυπνάτε ευχάριστα το πρωί

4 μυστικά για να ξυπνάτε ευχάριστα το πρωί

 

Για πολλούς ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν ανήκετε σε αυτούς που ξυπνούν δύσκολα το πρωί αυτό το θέμα σίγουρα σας ενδιαφέρει. Αν πάλι ανήκετε στους λίγους που ξυπνούν εύκολα και πάλι θα βρείτε τρόπους για να ξυπνάτε ακόμη πιο ευχάριστα.

Αφήστε το φως να σας ξυπνήσει: Αφήνετε από το βράδυ τα παντζούρια ανοιχτά για να σας ξυπνήσει το φως του ήλιου, ανοίγετε το ραδιόφωνο το πρωί και θεωρείτε απαραίτητο ένα καλό πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Φτιάξτε κλίμα: Συχνά το πρωί ξυπνάμε δυσάρεστα λόγω θερμοκρασίας. Το καλοκαίρι μπορεί να ξυπνάμε ιδρωμένοι και να ξεκινάει η μέρα μας άσχημα λόγω της ζέστης ή το χειμώνα να μην μπορούμε να αποχωριστούμε το πάπλωμα λόγω του κρύου. Προγραμματίστε το κλιματιστικό.

Αποφύγετε το αλκοόλ: Αν την προηγούμενη έχετε καταναλώσει πολύ αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσετε το πρωί με βαρύ κεφάλι. Αν το ρίξετε έξω πιείτε αρκετό νερό ώστε να προλάβετε την αφυδάτωση από το αλκοόλ και το hangover.

Στην μπανιέρα ολοταχώς: Αν το πρωινό ξύπνημα παραμένει για εσάς πάντα δύσκολο, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα 10λεπτο μπάνιο. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μία κούπα αφεψήματος δεντρολίβανου (το φτιάχνετε βράζοντας μία χούφτα αποξηραμένο δεντρολίβανο σε μία κούπα νερό). Μείνετε στην μπανιέρα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, για να αυξήσετε την ενέργειά σας, κάντε ένα ντους και αφήστε να κυλήσει για 30 δευτερόλεπτα δροσερό νερό στο σώμα σας.

 

Πηγή metrogreece.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ