Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Κάλαμο – Εκκενώνεται χωριό στην Ηλεία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μία πύρινη κόλαση βιώνει για μία ακόμα ημέρα η χώρα. Η φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στον Κάλαμο μαίνεται ανεξέλεγκτη και απειλεί όλους τους γύρω οικισμούς, καθώς οι αλλαγές στη φορά των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν νέα μέτωπα και αναζωπυρώνουν τα παλιά.

Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.

«Είναι πολύ κρίσιμη ώρα- δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τους επιτελείς όλων των φορέων.Παράλληλα, στη Ζάκυνθο βρίσκονται σε εξέλιξη 12 μέτωπα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής με τα πιο σημαντικά να εντοπίζονται στο Καταστάρι – Παναγούλα, στην περιοχή Κοιλιωμένο, στην περιοχή Ελιές Βολίμων, στην περιοχή Αστέρι Βολίμων, στην περιοχή Αλωνάκι Άνω Βολίμων, στην περιοχή Σκούτα Άνω Βολίμων.Συνολικά στο νησί της Ζακύνθου επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Δοριζάτα, στην περιοχή Καραβάδος και στην περιοχή Σβορωνάτα.Τέλος, εδώ και λίγη ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας.Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.Επίσης, από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 91 δασικές πυρκαγιές. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές που καίνε στον Κάλαμο, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά:

σχολίασε κι εσύ