Χαλάει ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, έως και το ξημέρωμα, καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Βορειοδυτικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου θα είναι πολύ περιορισμένα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης το βράδυ στις Σποράδες.

Στη Λέσβο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς ,στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 30, στη Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρά και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ