Μάθε το κόλπο για να διαλέγεις γλυκό πεπόνι

Τα βλέπετε να κυκλοφορούν ήδη στους πάγκους των μανάβικων και στις λαϊκές αγορές. Ήρθε η ώρα να μάθετε πως να διαλέγετε το σωστό.

Όσο το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και η ζέστη γίνεται αισθητή, τόσο το ψυγείο μας γεμίζει με καλοκαιρινά φρούτα σε έντονα χρώματα τα οποία σε κάθε δαγκωνιά μας χαρίζουν δροσιά, απίθανη γεύση και ένα σωρό θρεπτικα συστατικά. Ένα από αυτά είναι το αγαπημένο -και για πολλούς ανώτερο και από το καρπούζι- πεπόνι.

Κι ενώ μπορεί να είναι ένα από τα πιο γλυκά και απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού, είναι πολύ πιθανο να αγοράσετε ένα πεπόνι, μόνο και μόνο για να απογοητευτείτε όταν τελικά το κόψετε και διαπιστώσετε ότι είναι άγουρο ή άγευστο ή απλώς όχι και τόσο καλό. Επειδή δεν αξίζει να αγοράζετε πεπόνια, να τα κουβαλάτε μέχρι το σπίτι και ή να καταλήγετε να το τρώτε ανόρεχτα ή να το αφήνετε να χαλάσει, σας έχουμε το απόλυτο τιπ.

Αρχικά το καλό πεπόνι, μοσχοβολάει και είναι σχετικά βαρύ (ανάλογα πάντα με το μέγεθός του). Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο, πιέστε το στο κέντρο του κάτω μέρους του. Αν είναι σκληρό, σημαίνει ότι το εσωτερικό του είναι άγουρο. Αν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να σαπίζει. Στο σωστό πεπόνι το κάτω μέρος είναι σχετικά μαλακό. Τέλος, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το κοτσάνι του, το οποίο θα πρέπει να είναι ξερό.

bovary.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ