• Έκκληση ΕΣΕΕ στους φαρμακοποιούς

  3:09 μμ, Πέμπτη 07 Ιουν 2012 3:09 μμ, Πέμπτη 07 Ιουν 2012

  Έκκληση απηύθυνε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ ζητάει αναστολή των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

  «Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί από την ασυνέπεια των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις προς αυτούς οφειλές τους. Ο λόγος είναι απλός: Τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερης έντασης προβλήματα, δοκιμάζουν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει 68.000 και πολλές να απειλούνται με κλείσιμο.

  Οι κινητοποιήσεις δικαιολογούνται ως ένα βαθμό και ιδιαίτερα αυτές με περιεχόμενο τη μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε, όμως, ότι η χρήση και η έκταση του μέτρου αυτού, ως μέσου πίεσης, πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε μηνύματα που λαμβάνουμε από Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη μας, από το σύνολο της επικράτειας, ότι τα φαρμακεία στις περιοχές τους δεν χορηγούν φάρμακα όχι μόνο στους χρόνια πάσχοντες και ασθενείς ενήλικες, αλλά ούτε στα άρρωστα παιδιά και τους ηλικιωμένους.»

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα