460 πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στις 16:30 μ.μ  περίπου έφτασε και το δεύτερο κύμα των προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα με έξι ακόμη λεωφορεία και 230 άτομα να αποβιβάζονται και να τακτοποιούνται στον χώρο φιλοξενίας. Το πρωί είχαν μεταφερθεί ήδη 260 άτομα κατά κύριο λόγο Σύριοι και δευτερευόντως Αφγανοί και Ιρακινοί με μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών από τον Πειραιά στο στρατόπεδο, σύνολο δηλαδή 470 άτομα από τους οποίους οι 14 έφυγαν από τον κέντρο φιλοξενίας με την θέληση τους, αναζητώντας αλλού την τύχη τους.

Από πληροφορίες πριν φτάσει το δεύτερο κύμα των προσφύγων γύρω στα 25 με 30 άτομα θέλησαν να γυρίσουν στην Αθήνα χωρίς αυτό όμως να γίνεται εφικτό με αποτέλεσμα μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους Αστυνομικούς αλλά και με την Αεροπορία η οποία έχει και την ευθύνη του χώρου, παρέμειναν στον χώρο.

Από ενημέρωση που είχαμε από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή έχουν δοθεί τα γεύματα αλλά και ότι άλλο χρειάστηκε ώστε να γίνει η διαμονή όσο γίνεται πιο ανθρώπινη.

Να προσθέσουμε ότι το στρατόπεδο έχει οργανωθεί ώστε να δεχθεί 700 άτομα χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα έρθουν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: prevezatoday

Διαβάστε επίσης:

Στους 15.986 οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας

5 λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν στην Φιλιππιάδα – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ