• Βγήκαν τα μαχαίρια

  10:35 πμ, Τρίτη 15 Μάι 2012 10:35 πμ, Τρίτη 15 Μάι 2012

  Φόβο και οργή νοιώθουν οι κάτοικοι στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας μετά το τελευταίο επεισόδιο βίας στο κέντρο της κοινότητας. Μια διαμάχη μεταξύ Αιγύπτιων και Μπαγκλαντέζων εργατών το μεσημέρι της Κυριακής, κόντεψε να μετατραπεί σε μακελειό το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Ν. Μανωλάδας, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής.

  Η διαμάχη ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών και για άγνωστο λόγο το βράδυ επέστρεψαν περί τους 300 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων στην πλατεία του χωριού. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως αυτοί που προκάλεσαν την όξυνση στους κόλπους των αλλοδαπών ήταν μια ομάδα ομοεθνών τους που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στη μέρα, από την Αθήνα.

  Διαδοχικά τα φραστικά επεισόδια έγιναν αψιμαχίες και οι αψιμαχίες επιθέσεις σε κατοίκους, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως οι αλλοδαποί δεν δίστασαν να τραβήξουν μαχαίρια ή να εμφανίσουν ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.Κάποιοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ προχώρησαν και στο εσωτερικό καφετέριας με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με θαμώνες τους.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων.Την ώρα της έντασης ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, οι αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή και το θέμα έληξε.Κατά μια άλλη πηγή η διαμάχη μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών ξεκίνησε όταν οι πρώτοι θέλοντας να παρακολουθήσουν τον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, ενοχλήθηκαν από την έντονη παρουσία των αλλοδαπών.

  Ωστόσο από τις Αρχές δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.Οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας είναι αναστατωμένοι και έξαλλοι με την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο τους με τους αλλοδαπούς.

  Πηγή: ilialive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα