Τι βλέπουν οι Αρχές για τον θάνατο του Ρώσου πρόξενου – ΦΩΤΟ

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης βρίσκονται οι Αρχές, προκειμένου να πέσει φως στα αιτία και την ακριβή ημερομηνία του θανάτου του Ρώσου Πρόξενου στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του προξενικού τμήματος της Ρωσικής πρεσβείας Αντρέι Μαλάνιν βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξώπορτα του διαμερίσματος του 55χρονου, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο πενταόροφης πολυκατοικίας, δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και χρειάστηκε παρέμβαση ειδικού για να την ανοίξουν. Επίσης, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε αναστάτωση, καθώς όλα τα πράγματα ήταν στη θέση τους.

Οι αστυνομικοί, ερευνώντας το διαμέρισμα βρήκαν τη σορό του πρόξενου στο πάτωμα του υπνοδωματίου, σε ύπτια θέση. Από την πρώτη αυτοψία που έκαναν, διαπίστωσαν πως η σορός του 55χρονου δεν φέρει κάποιο τραυματισμό είτε από όπλο είτε από αιχμηρό αντικείμενο.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρώσος διπλωμάτης είχε να δώσει σημεία ζωής από το Σαββατοκύριακο. Σήμερα μάλιστα όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του όλοι ανησύχησαν καθώς στο προξενείο είχε μεγάλο φόρτο εργασίας που αφορούσε στην έκδοση βίζας.

Οι άμεσοι συνεργάτες του άρχισαν να τον αναζητούν στα τηλέφωνα χωρίς όμως εκείνος να απαντά. 

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο και υπάλληλος της πρεσβείας πήγε στο σπίτι του και άρχισε να χτυπά το κουδούνι. Όταν είδε πως κανείς δεν άνοιγε την πόρτα, φώναξε κλειδαρά. Όταν αντίκρισε τον πρόξενο νεκρό, ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Τι λέει ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης για τον θάνατο του πρόξενου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Realfm 97,8 στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος είχε επικοινωνία με ανώτατο Ρώσο διπλωμάτη, η ρωσική πλευρά είναι βέβαιη ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από τον θάνατο του Ρώσου πρόξενου στην Αθήνα, καθώς και ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Μάλιστα, ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι ο πρόξενος ήταν νεκρός από την Κυριακή το βράδυ.   

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ