Στον Πειραιά η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου –ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μεγαλειώδης και συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε πλήθος κλήρου και λαού στην ιερή εικόνα της Παναγίας της Πάρου, η οποία έφτασε στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.

Χιλιάδες προσκυνητές, ιεράρχες, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας της πόλης του Πειραιά, βρέθηκαν στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τη στιγμή που το πολεμικό πλοίο Μπλέσσας αφίχθη με απόδοση τιμών, έναντι της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου.

Την εικόνα συνόδευσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος και ο Έπαρχος κ. Κ. Μπιζάς.

Σύντομη δέηση τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα εντός του λιμανιού και στη συνέχεια η Ιερή εικόνα τοποθετήθηκε σε όχημα της πυροσβεστικής.

Στη λιτανευτική πομπή που ακολούθησε οι πολυπληθείς πιστοί και οι επίσημοι, συνοδευόμενοι από μπάντες του Ναυτικού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής έφθασαν στον Αγ. Δημήτριο Πειραιά (Ταμπουρίων) όπου και τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας και Πειραιά κ.κ. Καλλίνικου και Σεραφείμ. Υπενθυμίζεται ότι η υποδοχή της προσκυνηματικής εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στον Αγ. Δημήτριο Πειραιά, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2016» προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Δημητρίου.

Ιερές Ακολουθίες, Αγρυπνίες καθώς και ομιλίες λόγιων αρχιμανδριτών, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ναό έως τις 27 Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: parianostypos.gr

Διαβάστε επίσης: 

Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος μαθητής – Τον βιντεοσκοπούσαν οι συμμαθητές του

Εντοπίστηκε το Τσέσνα – Νεκροί οι δύο πιλότοι – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ