Πρωτοβουλία του ΔΣΑ για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού

«Για μας το Ποντιακό ζήτημα είναι επίκαιρο. Το αντιμετωπίζουμε νομικά ως επίκαιρο ζήτημα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσουμε τη νομική προβολή των θεμάτων που υπερασπίζεται το ζήτημα αυτό. Στους δικηγορικούς συλλόγους της Ευρώπης, το δικηγορικό σώμα με υπόμνημα και συγκεκριμένη πρόταση, θα αναλύσει το ανοιχτό αυτό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να παραμένει σε εκκρεμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, μιλώντας για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΔΣΑ με θέμα: «Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα. Η 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης όλων των θυμάτων του κεμαλισμού».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιάνα Κανέλλη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Βασίλης Κόκκαλης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Κουρδικής και της Αρμένικης κοινότητας.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι το Ποντιακό ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί, συμφώνησαν να δώσουν αγώνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και με σειρά εκδηλώσεων, ώστε η Γενοκτονία των Ποντίων να αναγνωριστεί και στη συνέχεια να διεθνοποιηθεί.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Φίλη – Χαρακόπουλου στη Βουλή για την Γενοκτονία των Ποντίων

Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος να μην λησμονούμε τα θύματα των Γενοκτονιών – ΒΙΝΤΕΟ

Βόζεμπεργκ: Η απόφαση περί μετεγκατάστασης δεν λειτουργεί επαρκώς – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ