O Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς για την ανάκληση των αδειών του ομίλου Ξυνή – ΒΙΝΤΕΟ

Για την ανάκληση των αδειών σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στο MEDITERRANEAN COLLEGE του ομίλου Ξυνή, μίλησε στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου. 

“Αυτό γίνεται γιατί το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει την υποχρέωσή του πράξη. Ως επιβλέπουσα αρχή και υπεύθυνη αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των ΙΕΚ, να προχωρήσει σε εφαρμογή όλων όσων εντέλλεται. Δηλαδή τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή την εξέταση των προϋποθέσεων για την αδειοδότηση των ΙΕΚ να τις κάνει πράξη” είπε ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέροντας σε ποιες δομές του ομίλου Ξυνή αφορά η ανάκληση των αδειών. 

“Συνεπώς, μια απόφαση διοικητικού εφετείου που υπήρχε και εναντιώνονταν σε απόφαση του υπουργείου του 2013, την εφήρμοσε και έκανε την ανάκληση των τριών αδειών και μια άλλη απόφαση δικαστηρίου -που ήταν σε μορφή βουλεύματος, το οποίο σημαίνει απώλεια μιας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων για την αδειοδότηση- την έκανε πράξη και έκανε ανάκληση της άδειας”, πρόσθεσε.

“Τα παιδιά που έχουν ήδη δώσει προκαταβολή χρηματική δικαιούνται να ζητήσουν  την επιστροφή του χρηματικού ποσού που έχουν προκαταβάλει. Ως προς τη συνέχεια της σπουδαστικής τους ιδιότητας, μπορούν να μετεγγραφούν είτε σε δημόσιο ΙΕΚ όπου τους παρέχεται δωρεάν η συνέχιση της εκπαίδευσής τους σε συγκεκριμένη ειδικότητα, είτε να διαλέξουν ένα άλλο ΙΕΚ της επιλογής τους” τόνισε. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Υπ.Παιδείας: Οι σπουδαστές των ΙΕΚ Ξυνή δικαιούνται επιστροφής διδάκτρων…

Τα ΦΕΚ που κλείνουν το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και το MEDITERRANEAN COLLEGE

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ