Η Μπολντρίνι φόρεσε σωσίβιο ως φόρο τιμής στους πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

«Αυτό το σωσίβιο που είναι σύμβολο για τη Σκάλα Συκαμνιάς και τη Λέσβο θα πρέπει να γίνει σύμβολο για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι που περιόδευσε το Σάββατο στη Λέσβο.

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι βρέθηκε στη Λέσβο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής Τάσο Κουράκη και η επίσκεψή της είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η Μπολντρίνι φόρεσε ένα σωσίβιο από αυτά που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες και έριξε λίγα λουλούδια στη θάλασσα της Σκάλας Συκαμνιάς, ως φόρο τιμής για όσους έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν το Αιγαίο. «Αυτό το σωσίβιο που είναι σύμβολο για τη Σκάλα Συκαμνιάς και τη Λέσβο θα πρέπει να γίνει σύμβολο για ολόκληρη την Ευρώπη. Συμβολίζει τη θέληση των ανθρώπων αυτών να ζήσουν και η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της Ευρώπης τους κατοίκους του νησιού για τη στάση τους και τη συμβολή τους απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση της πρόεδρου της ιταλικής Βουλής με τις τρεις γνωστές γιαγιάδες από τη Σκάλα Συκαμνιάς, την Αιμιλία Καμβύση, τη Μαρίτσα Μαυραπίδη και την Ευστρατία Μαυραπίδη, στο μικρό προσφυγικό σπίτι της τελευταίας. «Είδαμε όλοι πώς βοηθήσατε τα μικρά παιδιά, ολόκληρη η Ευρώπη είναι υπερήφανη για εσάς» δήλωσε η κα Μπολντρίνι.

Αξιοσημείωτη, τέλος ήταν και η τοποθέτηση της Μπολντρίνι σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν. Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής επισήμανε συγκεκριμένα πως αν η Ελλάδα βρεθεί έξω από τη Σένγκεν, αυτό σημαίνει άρνηση σεβασμού προς τις αξίες τις Ευρώπης.

 

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:

 

Πηγή: lesvosnews.gr

Δείτε επίσης:

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής συνάντησε τις γιαγιάδες της Λέσβου – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ