Οι δράσεις του Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού «Απεξάρτηση»

H απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ, τον τζόγο ή και άλλες μορφές εθισμού όπως το κάπνισμα κλπ. αποτελεί μια σκληρή δοκιμασία για όσους δίνουν τη μάχη να απεξαρτητοποιηθούν. 

Η υποτροπή είναι ένας κρίσιμος παράγοντας σε όλες τις περιπτώσεις απεξάρτησης και αποτελεί σημείο καμπή στην προσπάθεια που καταβάλει ένας χρήστης για να ξανακερδίσει τη ζωή.

Το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού “Απεξάρτηση” δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, μελετώντας προσεχτικά και προσφέροντας την απαραίτητη υποστήριξη σε όλα τα στάδια ακόμη και μετά την πλήρη απεξάρτηση του θεραπευόμενου.

Στα 8 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ποσοστό (88%) επιτυχίας καθώς σχεδόν στο σύνολό τους οι άνθρωποι που έχουν ζητήσει βοήθεια από το Κέντρο έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα και παραμένουν καθαροί μέχρι και σήμερα.  

Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι διαρθρωμένο με βάση σύγχρονες και δοκιμασμένες προσεγγίσεις στο θέμα. Χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα, το ανοιχτό και το κλειστό ενώ διαμορφώνεται ξεχωριστό σχέδιο, με συγκεκριμένα βήματα για κάθε περίπτωση.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, τα άτομα αποκτούν μια πιο ρεαλιστική εικόνα του εαυτού τους και των σχέσεών τους και είναι σε θέση να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Το Κέντρο διατηρεί σχέσεις και βοηθάει ανά πάσα στιγμή όλα τα άτομα που πέρασαν από εκεί και που γνωρίζουν ότι έχουν κάπου να απευθυνθούν όποτε θελήσουν. 

Η «Απεξάρτηση» ιδρύθηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη, από άτομα με γνώση και εμπειρία που έχουν ως στόχο

να εμπνεύσουν  εξαρτημένα άτομα στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, να πιστέψουν στον εαυτό τους

ώστε να κάνουν την προσπάθεια, για να νικήσουν τον εθισμό.

Περισσότερα στο apexartisi.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ