• "Βίαιος, χωρίς πατρική στοργή και ίχνος μεταμέλειας" ο πατέρας της μικρής Άννυ

  8:35 πμ, Παρασκευή 05 Φεβ 2016 8:35 πμ, Παρασκευή 05 Φεβ 2016

  Βίαιο, χωρίς κανένα αίσθημα πατρικής στοργής για το παιδί του και δίχως ίχνος μεταμέλειας περιγράφει το βούλευμα – καταπέλτης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον 27χρονο πατέρα που τεμάχισε και εξαφάνισε το πτώμα της 4χρονης Άννυ.

  Δέκα μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο πατέρας της άτυχης 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, αν και αρνείται ότι σκότωσε την Άννυ υποστηρίζοντας ότι τη βρήκε δίπλα του νεκρή, η ομολογία που έδωσε στις Αρχές για τον τεμαχισμό, οι καταθέσεις, οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες και το «μωσαϊκό» αίματος στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα αποτέλεσαν μονόδρομο για να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, περιύβριση νεκρού και άλλα αδικήματα.

  «Το γεγονός ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή την ανήλικη Άννυ, το σώμα της οποίας ομολόγησε ότι τεμάχισε και έβρασε, ενεργώντας πράξεις φρικιαστικές και αποτρόπαιες, χωρίς όμως να παρέχει καμία πειστική εξήγηση για το πώς επήλθε ο θάνατος αυτής, φρονούμε ότι αποτελούν περισσότερο από επαρκείς ενδείξεις, ότι ο ίδιος, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Άννυ με τρόπο που δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί, καθώς εν συνεχεία με τις ειδεχθείς ενέργειες του τεμαχισμού με μαχαίρι, του βρασίματος και της απόρριψης, εξαφάνισε το σώμα της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτιμηθεί από ιατροδικαστική το πώς αρχικά προκάλεσε το θάνατό της» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

  Οι δικαστές έκριναν ότι ο 27χρονος Σάββας ήταν ιδιαίτερα βίαιος με το παιδί και πως όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλος για την εποπτεία και τη φροντίδα του, αλλά ήταν και επικίνδυνος.

  Ψυχίατρος διέγνωσε έλλειψη μεταμέλειας και αδιαφορία για την κακομεταχείριση άλλων, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, δολιότητα από επανειλημμένα ψέματα και ένα διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων.

  Συμπέρανε ακόμα ότι δεν έπασχε από ψυχική νόσο, που θα μπορούσε να διαταράξει τη συνείδηση του, αν και ο δεύτερος ψυχίατρος που τον εξέτασε αφήνει μικρό παράθυρο αμφιβολίας.

  «Χαρακτηριστική της προσωπικότητας του και της έλλειψης οιασδήποτε μεταμέλειας για τα αποτρόπαιες πράξεις του είναι και η πέρα από κάθε λογική, προκλητική απάντηση που έδωσε στον ψυχίατρο, ότι η ανήλικη ίσως πέθανε λόγω στεναχώριας, που δεν ήταν με τον παππού και τη γιαγιά» σημειώνουν οι δικαστές.

  Μάρτυρες περιγράφουν ως προβληματική τη σχέση του κοριτσιού με τον πατέρα, που ξεσπούσε πάνω του.

  Οι παππούδες της Άννυ ανέφεραν πως ο 27χρονος δεν είχε αναπτύξει αίσθημα αγάπης για το παιδί, δεν είχε πατρική συμπεριφορά και την τελευταία φορά που συνομίλησαν τηλεφωνικά με την εγγονή τους, εκείνη τους ρώτησε κλαίγοντας «γιατί αργήσατε να με πάρετε;».

  Σύμφωνα με την επίσης κατηγορούμενη μητέρα της μικρούλας Δημητρίνα Μπορίσοβα, η 4χρονη έλεγε πως «ο μπαμπάς όταν βγαίνει από το σπίτι είναι ήρεμος και όταν γυρίζει είναι όλο νεύρα και φωνές».

  Πηγή: Espresso

  Δείτε επίσης:

  Eξέλιξη- σοκ στη δολοφονία της Άννυ

  Φρίκη από την ιατροδικαστική έκθεση της δολοφονίας της Άννυ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα