• Μητροπολίτης αφορίζει και τις πολεμικές τέχνες

  11:41 πμ, Τετάρτη 27 Ιάν 2016 11:41 πμ, Τετάρτη 27 Ιάν 2016

  Μετά τη γιόγκα, ήρθε η σειρά του ζίου ζίτσου, του καράτε και όλων των πολεμικών τεχνών να βρεθούν στο στόχαστρο της Εκκλησίας, η οποία επιθυμεί να τις «βγάλουμε» από τη ζωή μας καθώς θεωρεί ότι είναι απόλυτα ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη.

  Αφού πρώτα η Ιερά Σύνοδος «αφόρισε» τη γιόγκα, χτες ήρθε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, ζητώντας να μη δίνει άδεια εισόδου στα σχολεία σε Ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών, όπως είναι το ζίου ζίτσου και το καράτε, των οποίων η ρίζα είναι ο βουδισμός.

  Όπως τονίζει στην επιστολή του ο μητροπολίτης «η ένστασή μας είναι ότι ενώ επιχειρείται στα σχολεία η απορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και η κατάργηση του κατηχητικού χαρακτήρα του, κάτι που στερεί από τους Ορθόδοξους μαθητές το δικαίωμα να μάθουν την πίστη τους, ταυτόχρονα εισάγεται, δια της πλαγίας οδού, η κατήχηση σε βουδιστικά και ανατολικά φιλοσοφικο-θρησκευτικά συστήματα, όπως είναι αυτό της γιόγκα και των πολεμικών τεχνών».

  Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, όταν «οι Ορθόδοξοι νέοι ασχολούνται με τις τεχνικές αυτές, χωρίς να το αντιληφθούν μυούνται τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη στον Βουδισμό, Ταοϊσμό, Ζεν, Σιντοϊσμό και άλλες θρησκευτικές τάσεις του πανθέου που επικρατεί στις χώρες της Απω Ανατολής».

  Επίσης ο μητροπολίτης υπογραμμίζει ότι «οι πολεμικές τέχνες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το Ορθόδοξο χριστιανικό μήνυμα της αγάπης. Να τονιστεί ότι όλων των ειδών οι πολεμικές τέχνες δεν συνάδουν με το πνεύμα του Ευαγγελίου, το οποίο μας καλεί να δούμε τον άλλον, όχι πολεμικά, ως εχθρό, αλλά με αγάπη, ως εικόνα Θεού». Στην επιστολή τονίζεται ότι στη ρίζα τους όλες οι πολεμικές τέχνες αποτελούν μέρος ενός συνολικού συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο έχει ως απώτερο σκοπό τη ριζική μεταμόρφωση της ίδιας της ύπαρξης του ασκούμενου.

  Ο μητροπολίτης στρέφεται και κατά της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας ζίου ζίτσου, η οποία αιτήθηκε την άδεια εισόδου στα σχολεία, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι Ορθόδοξοι μαθητές, αλλά και όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να έχουν επαφή με βουδιστικές πρακτικές, να ασκούνται στο ζίου ζίτσου και μάλιστα στον χώρο του σχολείου. Επίσης διευκρινίζει ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι απλές ασκήσεις εκγύμνασης, αλλά συστήματα που έχουν φιλοσοφικό-θρησκευτικό προσανατολισμό και ότι εμφανίζονται σαν πρακτικές υγείας και ευεξίας.

  Κατόπιν όλων αυτών των διαπιστώσεων ο μητροπολίτης Γλυφάδας ζητά από τον υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει σχετικές άδειες για προβολή πολεμικών τεχνών στα σχολεία και από τους πιστούς να απέχουν από την οποιαδήποτε ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες.

  Πηγή: Έθνος

  Δείτε επίσης:

  Ο Στίβεν Σιγκάλ "διδάσκει" πολεμικές τέχνες στους Σέρβους αστυνομικούς - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα