• Χειροπέδες στον 56χρονο που μέσω του διαδικτύου ξεγέλασε και αποπλάνησε 14χρονη

  7:54 μμ, Δευτέρα 18 Ιάν 2016 7:54 μμ, Δευτέρα 18 Ιάν 2016

  Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο Ελλήνων, 56 και 49 ετών, σε υπόθεση που αφορά σε αδικήματα σε βάρος 14χρονης ανήλικης.

  Συγκεκριμένα, ο 56χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών, ενώ σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.

  Προηγήθηκε καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία η ίδια, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δύο άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ τους ενημέρωσε ότι είναι 16 ετών.

  Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, στην πρώτη περίπτωση η 14χρονη πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, κατά τη διάρκεια δύο συναντήσεων τους, ενώ είχε ενημερωθεί από την ίδια για την πραγματική της ηλικία.

  Και στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών, ενώ η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν.

  Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλητές της ανήλικης χρησιμοποίησαν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την επικοινωνία τους και e-mail για την αποστολή των φωτογραφιών.

  Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έρευνα στο σπίτι του 56χρονου στην κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με μία κάρτα μνήμης.

  Επιπλέον, από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συγκεκριμένα στο κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Αστυνομικού Τμήματος της Βοιωτίας, διεξήγαγαν σήμερα έρευνα στην οικία και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε ο 49χρονος.

  Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής τύπου tablet .

  Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 49χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις. Συγκεκριμένα στο tablet διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα.

  Διαβάστε επίσης.

  Το τελευταίο αντίο στην Ανθή του Βελβεντού – ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα