Οι καταστροφές από την κακοκαιρία σε εικόνες- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ύφεση θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο η φονική κακοκαιρία, που έπληξε τη χώρα το τελευταίο διήμερο τελευταίες μέρες και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές. Ο απολογισμός της ήταν τραγικός, καθώς την Πέμπτη έχασε τη ζωή του ένας 40χρονος στο Μενίδι όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η 70χρονη μητέρα του μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Γεννηματά. Επίσης άκαρπες παραμένουν μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό. Οι πυροσβέστες έχουν βρει το αυτοκίνητο της, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά πάνω από το Αιγαίο, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κυριακή και στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:      

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες. βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 18. στην Κρήτη έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια μεταβλητοί 4.

Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά το πρωί, και  είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Εικόνες καταστροφής στην Ύδρα από την έντονη βροχόπτωση – ΦΩΤΟ

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην Ύδρα. Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους του νησιού σε χειμάρρους, ενώ η θάλασσα κατάπιε τα μαγαζιά που βρίσκονται στο λιμάνι.

 

 

Πηγή φωτο: piraeuspress.gr 

 

Μετρά τις πληγές της η Κρήτη λίγες ώρες μετά την κακοκαιρία – ΦΩΤΟ

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους της Κρήτης, καθώς η έντονη βροχόπτωση τους μετέτρεψε σε ποτάμια.

Στην πόλη του Ηρακλείου, χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές εικόνες του ποταμού Γιόφυρου, όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα.

 

 

Πηγή φωτο: cretapost.gr

Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Κομοτηνή – Καταστράφηκε ΙΧ – ΦΩΤΟ

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, κοντά στο ΚΤΕΛ Κομοτηνής, ήταν το “θύμα” των ισχυρών ανέμων που “χτύπησαν” την περιοχή την Παρασκευή με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι και ενώ στην πόλη της Κομοτηνής έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι δύο λεύκες ξεριζώθηκαν, με αποτέλεσμα η μια εξ αυτών να καταπλακώσει και να καταστρέψει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.

Σημειώνεται ότι από την πτώση των δέντρων δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

 

 

Πηγή φωτο: xanthinea.gr

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στο δήμο Δυτικής Αχαΐας

 

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα υποδομών του δήμου Δυτικής Αχαΐας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Πέμπτη την περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, «ο δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υπάρξει οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, διότι με τους δικούς μας πόρους, δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές». Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «αν δεν γίνουν τα έργα αποκατάστασης, τότε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω».

Σχετικά με τις ζημιές, ο Χρήστος Νικολάου ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι αυτή την στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Ειδικότερα, όπως τόνισε, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, όσο και μέσα στον ΧΥΤΑ, σταμάτησε η μεταφορά των απορριμμάτων. Ως εκ τούτου δεν γίνεται αποκομιδή από τις περιοχές που εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ, δηλαδή από τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αλλά και από τρεις δημοτικές ενότητες της Πάτρας, και συγκεκριμένα την Μεσσάτιδα, την Παραλία και τα Βραχνέικα.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λόγω των πλημμυρών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αγροτικό οδικό δίκτυο και όπως είπε χαρακτηριστικά, χωράφια και δρόμοι έχουν γίνει μια λίμνη.

Ακόμη έχουν καταγραφεί ζημιές στα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, αφού δεν άντεξαν την πίεση που προκλήθηκε από τον όγκο των νερού, όπως επίσης και σε αντλιοστάσια.

Σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο Χρήστος Νικολάου είπε ότι έχει ξεκινήσει μία πρώτη καταγραφή, που θα δείξει και το μέγεθος των καταστροφών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία δεύτερη πιο εξειδικευμένη.

Όσον αφορά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, ο δήμαρχος είπε πως ναι μεν υπάρχουν ζημιές, αλλά κανείς δεν χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ