“Φρούριο” ο Πειραιάς- Αντιφασιστική συγκέντρωση κατά Μιχαλολιάκου στις γειτονιές του Φύσσα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν, από τις 5 απόγευμα, στο κέντρο του Πειραιά, στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή για την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα. Τουλάχιστον 6 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στην περιοχή για επιτήρηση της τάξης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, ναυτεργατικά σωματεία όπως η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το Σωματείο εργαζόμενων Παπαστράτου, δημοτικές κινήσεις του Πειραιά και της Νίκαιας αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, ζητώντας τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι αντιφασιστικές οργανώσεις, αναμένεται να πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά. Οι διοργανωτές αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει βάλει στο περιθώριο τους Χρυσαυγίτες και από εκεί προσπαθούν να ξεφύγουν, λανσάροντας ξανά το προφίλ του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμιά επιείκεια στους δολοφόνους νεοναζιστές, καμιά νομιμοποίηση της εγκληματικής τους δράσης, επιβάλλεται η πιο αποφασιστική δραστηριοποίηση των Συνδικάτων για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των νεοφασιστικών απόψεων και αντιλήψεών της».

Πρόκειται για συγκέντρωση-πρόκληση καθώς δύο χρόνια μετά τις δολοφονικές επιθέσεις η Χρυσή Αυγή γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος και μάλιστα τις ημέρες της επετείου των επιθέσεων αυτών. Στο Πέραμα το τοπικό τάγμα εφόδου επιτέθηκε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ στις 17 του ίδιου μήνα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

Η σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση αποφασίστηκε μέσα από αντιφασιστική σύσκεψη την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου συναντήθηκαν εκπρόσωποι αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, οργανώσεων της Αριστεράς, δημοτικών κινήσεων, εργατικών σωματείων και συνδικαλιστές από το λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια μέρα κινήσεις αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης Πειραιά» μετατρέπουν την Πλατεία Κοραή σε κέντρο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φθάνουν  κατά χιλιάδες καθημερινά στο Πειραιά.

Στήριξη

Η οργανωτική επιτροπή της αντιφασιστικής συγκέντρωσης καλεί να στηριχθεί «το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στις φιλοναζιστικές απειλές της Αστυνομίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«H Αστυνομία απειλεί ότι θα εμποδίσει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στη Πλατεία Κοραή και θα καλύψει την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή να κάνει φιέστα μίσους με το Ν.Μιχαλολιάκο. Στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Αστυνομία δίνει κάλυψη για να ξαναεμφανιστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές που έσπειραν το τρόμο, με δολοφονικές επιθέσεις και μαχαιρώματα. Υπάρχουν ακόμη και πρόσφατες καταδίκες στα δικαστήρια για τις επιθέσεις τους στο Πειραιά.

Ο φορείς που πήραμε τη πρωτοβουλία για ένα Πειραιά, πόλη αντιφασιστική, πόλη της αλληλεγγύης, χωρίς ναζισμό και ρατσισμό, σωματεία εργαζόμενων, κινήσεις αλληλεγγύης, αντιφασιστικές κινήσεις, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες σας καλούμε με τη άμεση μαζική σας παρουσία να ακυρώσουμε τα φιλοναζιστικά σχέδια της Αστυνομίας.

Όλοι και όλες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες δώστε δυναμικό παρών σήμερα στις 4μμ στη Πλατεία Κοραή. Με τη συμμετοχή και την αποφασιστικότητα να ακυρώσουμε τις αστυνομικές μεθοδεύσεις που καλύπτουν τους ναζί της Χρυσής Αυγής».

Δείτε επίσης

ΚΕΕΡΦΑ: Ώρα να μιλήσουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά

Τάκης Φύσσας: Η φωνή μου ενοχλεί τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ