• Σιγά τ' αυγά, παιδιά

  6:31 πμ, Πέμπτη 12 Απρ 2012 6:31 πμ, Πέμπτη 12 Απρ 2012

  Σήμερα, Μ. Πέμπτη, όσοι τηρούν τις χριστιανικές παραδόσεις και τα έθιμα, βάφουν κόκκινα αυγά.

  Όταν θα φτάσετε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ θυμηθείτε, ότι οι κότες, που γεννούν τ’ αυγά, τα οποία καταναλώνουμε, συνήθως ζουν όλο τον βίο του σε παράνομες κλωβοστοιχίες κάτω από φριχτές συνθήκες.

  Η Δράση για τα Ζώα - ANIMAL ACTION τονίζει, ότι την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αυγοπαραγωγικών ορνίθων συνεχίζουν να ζουν σε κλωβοστοιχίες παρ’ ότι αυτές έχουν απαγορευτεί από 1/1/2012 με Κοινοτική Οδηγία της Ε.Ε..

  Προσέξτε τον κωδικό στο κέλυφος των αυγών, που θέλετε να αγοράσετε. Ο κωδικός αυτός δηλώνει, πως ζουν οι κότες, που τα γέννησαν.

  Ο αριθμός 0 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες βιολογικής γεωργίας

  Ο αριθμός 1 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής βιολογικής γεωργίας

  Ο αριθμός 2 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες αχυρώνα

  Ο αριθμός 3 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες κλωβοστοιχιών

  Με το να αγοράζουμε αυγά ελευθέρας βοσκής κάνουμε τη διαφορά στην ζωή αυτών των ζώων. Οι κότες εκεί είναι δια βίου φυλακισμένες, ακίνητες και τρέφονται χωρίς να κοιμούνται, αφού ποτέ δεν κλείνουν τα φώτα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, μόνο και μόνο για να γεννήσουν τ’ αυγά μας για όσο αντέξουν.

  Σύντομη μαρτυρική ζωή!

  Οι αυγοπαραγωγικές κότες ζουν, όσο αντέχουν, δηλαδή μόνο 16 μήνες, καθώς τόσο διαρκεί η αυγοπαραγωγική τους ικανότητα. Ζουν κάτω από βάρβαρες συνθήκες χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός στη φυσιολογική ζωή αυτού του πλάσματος από τους πτηνοτρόφους.

  Λένε, ότι κοστίζει, να προσφέρεις πιο φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης στις κότες και χαρακτηρίζουν τους νόμους «περιττές πολυτέλειες».

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

  πηγή: zoosos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα