• Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ

  8:51 πμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012 8:51 πμ, Δευτέρα 09 Απρ 2012

  Εμμένει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει, ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων.

  Πάντως η προαναγγελία της απεργίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες, ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις σε ξενοδοχεία.

  Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

  Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ είπε ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αναμένεται να συνεδριάσει μόνο, αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης.

  «Η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων» είπε ο κ.Νταλακογιώργος, ενώ αναφερόμενος στην αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα» πρόσθεσε.

  Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει στις 3 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας η ειδική επιτροπή, υπο τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, για την εφαρμογή και την εξειδίκευση του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΠΥ στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΠΝΟ.

  Ο υπουργός Υγείας, στην πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τα μέλη και τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, είχε δηλώσει ότι ο Οίκος Ναύτου με τη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει αυτοτελής και θα απευθύνεται μόνο στους ναυτικούς. "Ολος ο κλάδος υγείας είναι ΕΟΠΥΥ αλλά η δομή του Οίκου Ναύτου θα παραμείνει κατά προτεραιότητα στους ναυτικούς", είχε επαναλάβει ο κ.Λοβέρδος.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα