Ένταση στη δίκη για την υπόθεση της Proton Bank

Ένταση επικράτησε σήμερα στη δίκη για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank που έχει ξεκινήσει  να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Εξαιτίας  της απουσίας κάποιων υπερασπιστών των κατηγορουμένων οι οποίοι δεν παρευρίσκονταν, καθώς είχαν άλλες δίκες σε εξέλιξη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διοριστούν αυτεπαγγέλτως νέοι, από τον κατάλογο που έχει το δικαστήριο.

 Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου Αθανάσιου Βαρλάμη ο οποίος υπερασπίζεται τον Λ.Λαυρεντιάδη. Ο κ.Βαρλάμης επικαλούμενος τα δικαιώματα των δικαζόμενων σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν  ένας  κατηγορούμενος  να αναγγέλλει  το όνομα του δικηγόρου του και επειδή αυτός κωλύεται να επαπειλείται ο διορισμός ενός άλλου  που δεν έχει γνώση της υπόθεσης για να τον υπερασπιστεί. Ο γνωστός δικηγόρος αντέδρασε επίσης και στο ότι, απουσία των εν λόγω συνηγόρων, επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής. Όπως υποστήριξε,  αυτό είναι παράνομο.

Ένα ακόμη περιστατικό που ανέβασε τους τόνους εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν όταν εμφανίστηκαν τρεις δικηγόροι  ανακοινώνοντας ότι εκπροσωπούν τους  καταζητούμενους Πέτρο Κυριακίδη, τον γιο του Γιώργο, την Ελένη Σκούρα και τον σύζυγό της Αντώνη Λιβά, πρώην  στελέχη της Proton Bank. Ζήτησαν μάλιστα ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος τους τα οποία  εκδόθηκαν όταν δεν εμφανίστηκαν να απολογηθούν στο στάδιο της ανάκρισης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σύμφωνα ωστόσο με άλλους συνηγόρους  των κατηγορουμένων, το αίτημα έπρεπε πάραυτα να απορριφθεί και να ζητηθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία των φυγόδικων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Απριλίου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτοκτόνησε 49χρονος στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας

Στη φυλακή ο 50χρονος που τραυμάτισε τους αστυνομικούς

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ