Προβλήθηκε το 2ο cd από τη Γαλλία στο Ειδικό Δικαστήριο

Της Άννας Κανδύλη

 

Με τη προβολή του δεύτερου cd που εστάλη από τη Γαλλία συνεχίζεται η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρώτος φάκελος που ανοίχτηκε είχε το όνομα Greece, ο οποίος περιλαμβάνει 2062 αρχεία. Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ανοιχτούν και να προβληθούν όλα τα αρχεία τα οποία διαπιστώθηκε κατά την εγκληματολογική έρευνα ότι ανοίχτηκαν από διάφορους χρήστες.

Στις 30/9/2010 ανοίχτηκαν 24 αρχεία τα οποία παρουσιάστηκαν ένα-ένα στο δικαστήριο.  Η υπεράσπιση επισήμανε ότι από την αναζήτησή με το όνομα Παπανδρέου εντοπίζονται 13 αρχεία, αλλά ανοίχτηκαν μόνο τα τρία. Επισημάνθηκε ακόμα ότι οι όροι που αναζητήθηκαν ήταν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Κοζάνη και ζητήθηκε ο μάρτυρας να αναπαραστήσει τις αναζητήσεις.

Σε αναζήτησή με κριτήριο PAPACONTANTIN εντοπίστηκαν δυο αρχεία:

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι το πρώτο από αυτά δεν έχει ανοιχτεί την επίμαχη ημερομηνία. Στη συνέχεια η αναζήτησή έγινε με τον όρο PAPAKONTSANTIN και εντοπίστηκαν δυο αρχεία που αφορούν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι τα επίμαχα αρχεία δεν ανοίχτηκαν εκείνη τη νύχτα.

Με τον όρο KOZANI εντοπίστηκαν πέντε αρχεία για τα οποία επίσης επισημάνθηκε ότι δεν ανοίχτηκαν τη νύχτα που ο πρώην υπουργός φέρεται να παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ.

Όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να δει και τα ποσά από ορισμένους λογαριασμούς το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξετάσει αν αυτό μπορεί να γίνει σε δημόσια συνεδρίαση.

 

Διαβάστε επίσης:

Προβολή της λίστας Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ