Στο “ψυγείο” η Κρήτη

Μέχρι και αύριο θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις που πλήττουν πολλά σημεία του νησιού ήδη από το βράδυ.  

Ωστόσο, προβλήματα από αποκλεισμένα χωριά δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα οχήματα των δήμων βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Στο οροπέδιο Λασιθίου ο υδράργυρος κατρακύλησε στο -10 ενώ και στην πόλη του Ηρακλείου, το πρωί η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 2 βαθμούς Κελσίου, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Χιόνι πέφτει σε αρκετές περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, όπως στην Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο, αλλά και στα Ανώγεια, όπως επίσης σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Κρήτης.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Λόγω καθίζησης, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμπελούζος-Απομαρμάς-Μετόχια, διεκόπη η κυκλοφορία και  διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα, τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου.

Λόγω της βραδινής χιονόπτωσης και του παγετού, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τον οικισμό της  Άνω Βιάννου  έως τον οικισμό Αμιράς.

Στο  συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βιάννου, γίνεται παρέμβαση από  τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι οδηγοί  που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού δικτύου οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Βιάννου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και  χιονοπτώσεων, που επικρατούν στην περιοχή και για λόγους πολιτικής  προστασίας δεν θα λειτουργήσουν σήμερα οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

 

1 Γυμνάσιο Βιάννου

2 Λύκειο Βιάννου

3 Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου

4 Δημοτικό Σχολείο Αμιρών

5 Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Στα λευκά “ντύθηκαν” οι Άγιοι Ανάργυροι – ΦΩΤΟ

Πυκνό χιόνι στο Παγκράτι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ