Στις φλόγες εκκλησία στον Πύργο – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρκαγιά κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε στις 22:30 σήμερα το βράδυ στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στον Πύργο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό ανακατασκευή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, σύμφωνα με το patrisnews.com, στον χώρο του ιερού, κατακαίοντας πλαστικά υλικά και χαρτόνια που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ κάτοικοι και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης, αντιλήφθηκαν τους έντονους καπνούς που έβγαιναν από το κτίριο και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Άμεσα στο σημείο, έφτασαν δύο οχήματα με έξι άνδρες, οι οποίοι εισήλθαν στο εσωτερικό του Ναού του Αγίου Νικολάου και έσβησαν την φωτιά προτού αυτή επεκταθεί και στους υπόλοιπους χώρους, καθώς το τελευταίο διάστημα ο Ιερός Ναός έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και στο εσωτερικό του, όπως τονίζουν πηγές της πυροσβεστικής, βρίσκονται αρκετά εύφλεκτα υλικά.

Το περιστατικό ανησύχησε ιδιαίτερα τον κόσμο του Πύργου, αλλά και φορείς, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, αποτελεί την Μητρόπολη του δήμου Πύργου και ένα ιστορικό κομμάτι της περιοχής μεγάλης πολιτισμικής αξίας.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έθεσε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά λίγα λεπτά αργότερα.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ