Σπείρα διακινητών απειλούσε να σκοτώσει μετανάστη

Σπείρα διακινητών απειλούσε να σκοτώσει μετανάστη

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες και από την αστυνομία έχουν συλληφθεί τέσσερις υπήκοοι Συρίας, δύο άνδρες, 26 και 36 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 36 ετών. 

Στις 13 Οκτώβριου αλλοδαπός από τη Συρία κατήγγειλε ότι ομάδα ατόμων, που διακινούσε παράνομους μετανάστες μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, σε διαμέρισμα της Νέας Φιλαδέλφειας απείλησε ότι θα σκοτώσει τον ίδιο και την οικογένεια του εάν δεν τους έδινε 10.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε, ο ίδιος μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους είχαν έρθει στην Ελλάδα με βάρκα από την Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2014, δίνοντας 19.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας, αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης. 

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε ο 36χρονος αλλοδαπός. 

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε πως έχουν μεταφέρει στη χώρα μας τουλάχιστον εβδομήντα εννέα 79 αλλοδαπούς μετανάστες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ