Αναγνώρισαν τους δράστες της επίθεσης στα Πετράλωνα

Αναγνώρισαν τους δράστες της επίθεσης στα Πετράλωνα

Τους δύο κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναγνώρισαν ως δράστες της επίθεσης που αποδίδεται σε μέλη της ΧΑ, στο Στέκι “Αντίπνοια” στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, δύο αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είχαν τραυματιστεί δύο άτομα – ένας Έλληνας ο Γ. Μηλιαράκης και ένας Ισπανός.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας Κ. Γερούκη κατέθεσε, δείχνοντας τον έναν κατηγορούμενο: “Αυτός είναι απόλυτα. Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου, δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι”.

Η δεύτερη μάρτυρας, Βασιλική Μάργαρη, είπε ότι ο κατηγορούμενος Β.Σ. ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα τρεις φορές. “Στο χώρο ήταν τέσσερα άτομα. Όπως καθε Δευτέρα στις 7:70 είχαμε μάθημα ισπανικών.

Η Αντίπνοια είναι ένα πολιτικό στεκι, αναρχικό, με διάφορες δραστηριότητες. Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας με μαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει σκάλες, σηκώνει το χέρι ναζιστικά και δίνει το παράγγελμα: “Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μ…… θα πεθάνετε”.

“Με το που δίνει το παράγγελμα, ο φασίστας κατεβαίνουν ακομη 10 άλλοι με κράνη. Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ήμασταν σε συγκεκριμένη θέση και εγκλωβιστήκαμε. Έσπαγαν, έβριζαν, φωνάζαν. Προσπαθώ να προφυλακτώ και βλέπω το Γ. Μηλιαράκη. Δύο με τρία άτομα κατευθύνθηκαν απειλητικά προς αυτόν.

Ο ένας τον ψεκάζει με σπρέι και, παράλληλα, ο κατηγορούμενος Β.Σ. τον μαχαιρώνει με ένα μαχαίρι τρεις φορές. Ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση.

Ο Β.Σ. με είδε και τον είδα. Ήρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βλέμμα. Δεν θυμάμαι, αν είχε βγάλει το κράνος ή αν ήταν ανοιχτό. Ο Γ.Μηλιαράκης ήταν πλημμυρισμένος στο αίμα. Προσπαθούσαμε να βρούμε τις πληγές. Νοσηλεύτηκε 20 ημέρες”.

Η δίκη  θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ