“Δίκτυο Σνόουντεν” στην Αθήνα

“Δίκτυο Σνόουντεν” στην Αθήνα

Μία ομάδα πρακτόρων φέρεται να αλωνίζει στην Ελλάδα, ενώ έχουν εντοπιστεί ήδη από τις Αρχές τέσσερα-πέντε πρόσωπα.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία φαίνεται ότι τα πρόσωπα αυτά, αλλοδαποί στην πλειονότητά τους, ζουν και δουλεύουν ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα και μεταδίδουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιέχονται στη δικογραφία για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά μονοπάτια της κατασκοπείας και στη χώρα μας από συμμαχικές χώρες, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία όσα καταγγέλλουν σήμερα το Βερολίνο και ο πρώην πράκτορας Έντουαρντ Σνόουντεν για τη δράση της NSA.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα» είπε στο «Βήμα» δικαστής που γνωρίζει. Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα από έφοδο αστυνομικών με την παρουσία εισαγγελέων σε «γιάφκα» στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί γίνονταν η υποδοχή και η αποστολή πληροφοριών και εντοπίστηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πώς λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό. Φαίνεται λοιπόν ότι το διάστημα που δρούσαν τα μέλη του κλιμακίου της CIA στη χώρα μας μεγαλώνει. Υπάρχει η αίσθηση ότι είχε στηθεί και «παραμάγαζο» ξένων υπηρεσιών, που «πουλούσαν» πληροφορίες και σε επιχειρηματίες, οι οποίοι με το αζημίωτο τις χρησιμοποιούσαν σε βάρος των ανταγωνιστών τους.

Όλα βρίσκονται καταγεγραμμένα σε ατζέντες και σημειώματα, σε απόρρητες συνομιλίες μεταξύ προσώπων που δεν γνώριζαν ότι τους παρακολουθούσαν οι ελληνικές Αρχές.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ