Ξεκίνησε το «Thessaloniki Pride»

Ξεκίνησε το «Thessaloniki Pride»

Με το σύνθημα “Ώρα για μας” ξεκίνησαν απόψε στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας “Thessaloniki Pride”.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις και κινηματογραφικές προβολές στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου. Συνεχίστηκε με θέατρο δρόμου και street party στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν αύριο, με ομιλίες και αναμένεται να κορυφωθούν με παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο όπου θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια συναυλία.

To “Thessaloniki Pride” πραγματοποιείται, εν μέσω αντιδράσεων, καθώς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκκλησιαστικών οργανώσεων.

Κρατώντας πανό που έγραφαν “Μη βεβηλώνετε την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη” και “Όχι στην προβολή της διαστροφής” εκατοντάδες πολίτες και ιερείς έδωσαν το “παρών” στην ανοιχτή συγκέντρωση κατά του Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας (Thessaloniki Pride) , την οποία διοργάνωσαν στο προαύλιο του ναού Αγίου Δημητρίου ορθόδοξα σωματεία και άλλοι φορείς.

Για παιχνίδι της νέα τάξης με στόχο τη διάλυση της κοινωνίας έκανε λόγο ο μοναχός Αρσένιος Βλιακόφτης, από τη μονή αγίου Αρσενίου στη Χαλκιδική, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η έντονη προβολή της ομοφυλοφιλίας δεν είναι θέμα ηθικής, αλλά και πολιτικής, προσθέτοντας ότι η αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, είχε τη στήριξη 11 πρεσβειών, ισχυρών χωρών της Δύσης, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία κλπ.

Αναφερόμενος στην αυριανή παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride, ο μοναχός Αρσένιος έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση των νόμων για την προσβολή της δημόσιας αιδούς και για την προστασία της παιδικής ηλικίας και ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ακόμη, εκπροσωπώντας τους διοργανωτές, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων “Οι ‘Αγιοι Πάντες”, δημοτικός σύμβουλος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος επέκρινε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για στη στήριξη που παρέχει στο Thessaloniki Pride.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ