ΒΙΝΤΕΟ-Πείτε “όχι” στην πλαστική σακούλα

ΒΙΝΤΕΟ-Πείτε “όχι” στην πλαστική σακούλα

Την πλαστική σακούλα βάζει στο στόχαστρο αυτό το καλοκαίρι το δίκτυο Μεσόγειος SOS που μας καλεί να το σκεφτούμε διπλά πριν πάρουμε μια πλαστική σακούλα από το σούπερ μάρκετ και ξεκαθαρίζει ότι “καλύτερη είναι η πλαστική σακούλα που δεν χρησιμοποιούμε!”. Το πλαστικό αποτελεί τον κυριότερο διαχρονικά ρυπαντή της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης και ειδικότερα η πλαστική σακούλα μιας χρήσης, που καταλήγει συχνά στον βυθό και γίνεται αιτία θανάτου για τους κατοίκους του.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί φέτος για 19η χρονιά την εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες εκστρατείες σε ευρω-μεσογειακό επίπεδο, που έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων εθελοντών, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των απορριμμάτων στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Φέτος η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ επικεντρώνει στο πρόβλημα της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, εναρμονιζόμενη και με την πολύ πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία επιτάσσεται  στα κράτη μέλη ο περιορισμός της κατά 50 % έως το 2017 και κατά 80 % έως το 2019.  Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τις ανυπολόγιστες συνέπειες, που προκαλεί η πλαστική σακούλα στο θαλάσσιο περιβάλλον και η εμπέδωση της αναγκαιότητας για απλές αλλαγές στην καθημερινή τους συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο της νέας εκστρατείας

 

 

 

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» WWF για τα ναυτικά ατυχήματα

ΒΙΝΤΕΟ-Οι Κρητικοί φωνάζουν “ΟΧΙ” στο ναυάγιο της φύσης

Αυξήθηκαν οι τσούχτρες

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ