ΦΩΤΟ-Έφτιαξαν νέα φωλιά στους πελαργούς

ΦΩΤΟ-Έφτιαξαν νέα φωλιά στους πελαργούς

Το ζευγάρι των πελαργών, σύμφωνα με το LamiaReport, είχε χτίσει τη φωλιά τους πάνω σε μια κολόνα με μεγάλο φορτίο υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να γίνει διακοπή ρεύματος…

Επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο να παραμείνει ως έχει, μετά από την αποκατάσταση της βλάβης, έμπαινε ζήτημα καταστροφής της.

Μετά από παρέμβαση της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Αγγελικής Μπαρτσιώκα στον Τεχνικό Προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Σιαφάκα, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι τεχνικοί θα κάνουν ότι μπορούν για να μην καταστραφεί η φωλιά και να βρεθεί λύση που να μην είναι επικίνδυνη ούτε για τα πουλιά ούτε για το δίκτυο.

Πράγματι την Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΗ εγκατέστησε πλαστική φωλιά σε αρκετό ύψος από την κορυφή της κολόνας και μετέφερε εκεί τη φωλιά που είχαν κατασκευάσει οι πελαργοί.

«Απομένει τώρα να κατοικίσουν οι πελαργοί στο καινούργιο τους σπίτι, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχουν αποφασίσει. Κάθονται στην απέναντι κολόνα και …το σκέφτονται… Είναι πράγματι δείγμα πολιτισμού η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να δείχνει ευαισθησία απέναντι στην άγρια ζωή…», δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Πηγή: LamiaReport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ