Xρειάζεσαι 30″ για να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένος

Xρειάζεσαι 30″ για να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένος

Ξέρετε πόση ώρα χρειάζεται για να ερωτευτούμε κάποιον με την πρώτη ματιά; Τριάντα δευτερόλεπτα!

Έρωτας με την πρώτη ματιά! Τι πιο ρομαντικό να μας συμβεί! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χάνει κανείς το μυαλό του, πλημμυρίζει η καρδιά του έντονα αισθήματα, αισθάνεται να πετάει, βρίσκεται στον έβδομο ουρανό… Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος: στο μετρό, στο λεωφορείο, σε ένα μπαρ, στο σινεμά ή σε ένα πάρτι…

Το αισθάνομαι, άρα υπάρχει!

Πολλοί άνθρωποι είχαν την υπέροχη εμπειρία να σηκώσουν το βλέμμα τους και να αντικρίσουν μπροστά τους, όταν δεν το περίμεναν, ένα άτομο για το οποίο ένιωσαν μια έντονη έλξη, και το ερωτεύτηκαν επιτόπου, με την πρώτη ματιά.

Επίσης πολλοί άνθρωποι, που δεν έχει τύχει να ερωτευθούν με την πρώτη ματιά, δε πιστεύουν ότι υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά. Οι σκεπτικιστές, οι απαισιόδοξοι, οι πολύ προσγειωμένοι άνθρωποι, αυτοί που είναι στρεσαρισμένοι ή στεναχωρημένοι αμφιβάλλουν για την ύπαρξη του έρωτα με την πρώτη ματιά. Όποιος όμως το έχει ζήσει, ξέρει ότι υπάρχει!

Τι λένε οι επιστημονικές μελέτες

Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι κοιτάζοντας τις μαγνητικές τομογραφίες ατόμων που δηλώνουν ότι ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά βλέπουν ότι, πράγματι, ο εγκέφαλος αυτών των ανθρώπων λειτουργεί διαφορετικά, ‘ερωτευμένα’, σε σχέση με τον εγκέφαλο ατόμων που δεν έχουν το ίδιο σφοδρό συναίσθημα.

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου εκείνη τη στιγμή. Αν κάποιος είναι έτοιμος να ερωτευτεί, επιθυμεί να βρει έναν/μία σύντροφο, τότε θα βρίσκεται σε φάση αναζήτησης, άρα θα είναι και πιο εύκολο να εντοπίσει το κατάλληλο άτομο για να το ερωτευτεί. Χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ‘αποφασίσει’ κανείς αν το άτομο απέναντι του είναι ελκυστικό και αποτελεί πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ