Μυλόπουλος:Να πέσουν οι τόνοι

Μυλόπουλος:Να πέσουν οι τόνοι

 

“Αυτή την στιγμή, πρέπει να πέσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές” δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος.

“Νομίζω ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι καλή και βοηθάει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ενισχύει τον πρύτανή της. Είναι θετικό το ότι ο κ. Πελεγρίνης βγαίνει ενισχυμένος από την απόφαση της Συγκλήτου. Η Σύγκλητος λέει ότι ούτε παράβαση καθήκοντος έκανε, άρα δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικής δίωξης και δεν συντρέχει και λόγος αποχής από το έργο του, αργίας δηλαδή. Αυτό είναι το πρώτο θετικό. Άρα ο κ. Πελεγρίνης βγαίνει ενισχυμένος και μπορεί, από εδώ και πέρα, να διαπραγματευτεί για το καλό του πανεπιστημίου του” είπε μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Το δεύτερο θετικό είναι, τόνισε, “ότι η Σύγκλητος ζητά διάλογο από τον υπουργό. Λέει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι -αφού ανακαλέσεις, βέβαια, την πειθαρχική δίωξη-, προκειμένου να βρούμε λύση και να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση της Συγκλήτου είναι μια σοφή απόφαση, με πολύ καλή βάση, που αν ο υπουργός πάρει την ευκαιρία -και θέλω να πιστεύω ότι θα την πάρει, γιατί είναι σώφρων άνθρωπος-, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία λύση, ώστε αύριο -στην ψηφοφορία των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου της Αθήνας-, να υπάρχει μια συμφωνία με το υπουργείο και να μπορέσουν κι αυτοί να επιστρέψουν στις εργασίες τους…Να υπάρξει σύνεση και από τις δύο πλευρές, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση”. “Η παιδεία θέλει διάλογο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση που ο υπουργός δεν κάνει πίσω για την πειθαρχική δίωξη ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε: “Δεν θέλω να συζητάω ενδεχόμενα, γιατί και μόνο αυτό που θα πω μπορεί να πυροδοτήσει το κλίμα. Προσπαθώ να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνέναισης και από τις δύο πλευρές και να φέρουμε σε διάλογο τους διοικητικούς με τον πρύτανή τους και το υπουργείο, από την άλλη μεριά. Αν δεν γίνει αυτό, το πανεπιστήμιο δεν θα ανοίξει και θα διαιωνίζεται η κρίση”.

 

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο, ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε: “Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο υπουργός το σκέφτεται. Από την άλλη πλευρά και το πανεπιστήμιο της Αθήνας και ο πρύτανης φέρουν κλάδο ελαίας”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ