Ληστ-Οία σε ξενοδοχείο

Ληστ-Οία σε ξενοδοχείο

Κλίμα ανησυχίας έχει απλωθεί στην Καλντέρα της Σαντορίνης μετά τα δύο απανωτά κρούσματα κλοπών από κεντρικό ξενοδοχείο και σπίτι με λεία που ξεπερνάει συνολικά τα 250.000 ευρώ.

Τελευταίο θύμα της συμμορίας είναι ο ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου στην Οία. Ο 67χρονος επιχειρηματίας φοβόταν, όπως είπε στους αστυνομικούς, τυχόν κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την τελευταία τριετία έκρυβε τις εισπράξεις στο χρηματοκιβώτιό του στο ισόγειο του κτιρίου. Φαίνεται όμως ότι είχε εκμυστηρευτεί και σε άλλους την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι «κοσμοπολίτες» διαρρήκτες τρύπωσαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, παραβιάζοντας το παράθυρο του ισογείου. Μπήκαν στο γραφείο και, αφού ξεχαρβάλωσαν το χρηματοκιβώτιο, το μετέφεραν σε απόσταση 150 μέτρων. Εκεί με λοστούς και άλλα εργαλεία το άνοιξαν, αφαίρεσαν 180.000 ευρώ και έπειτα πέταξαν το χρηματοκιβώτιο στη θάλασσα από ύψος 100 μέτρων. Το ίδιο βράδυ ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την Αστυνομία. Οι Αρχές με προσαγωγές υπόπτων-κυρίως αλλοδαπών που εργάζονται στη Σαντορίνη-προσπαθούν να εντοπίσουν τους «φαντομάδες» του κυκλαδίτικου νησιού.

Πριν από λίγες ημέρες οι ίδιοι κακοποιοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, μπήκαν σε μονοκατοικία, ενόσω έλειπαν οι ιδιοκτήτες, και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι διαρρήκτες άφησαν πίσω τους σημαντικά ευρήματα που οδηγούν τις Αρχές στα ίχνη τους.   

 

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ