Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη

Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, ενάντια στα οποία μάχονταν από χθες, και όλη τη νύχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανά την Κρήτη, ενώ μία νέα εστία ξέσπασε, τα ξημερώματα, στο Μυλοπόταμο.

Διακόσια στρέμματα δασικής έκτασης είναι ο απολογισμός της φωτιάς στην περιοχή Πέτρα Σελί του δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, στις 03.35  τα ξημερώματα, ενώ στο σημείο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, παραμένουν πέντε οχήματα με δέκα άνδρες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, στις 19.40 το απόγευμα της Τρίτης, φωτιά στην Καλή Συκιά του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, όπου αποτεφρώθηκαν 200 στρέμματα δασικής έκτασης και 200 χορτολιβαδικής.

Μία νέα, μικρή ευτυχώς, φωτιά ξέσπασε στο δήμο Μυλοποτάμου, τα ξημερώματα. Η φωτιά ξέσπασε στη 01.20 στην περιοχή Δίας, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λιβάδεια και το Βενί. Έχουν καεί τρία στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ωστόσο οι φλόγες έχουν εξουδετερωθεί. Στο σημείο, λόγω των ανέμων, παραμένουν προληπτικά δύο οχήματα της πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες.

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ