Νέα τεχνική για αρθροπλαστική γόνατος με ελάχιστη επεμβατικότητα

Νέα τεχνική για αρθροπλαστική γόνατος με ελάχιστη επεμβατικότητα

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Βάιος Λιασκοβίτης – Ορθοπεδικός

Η ολική Αρθροπλαστική Γόνατος είναι μια επέμβαση που μειώνει τον πόνο, αποκαθιστά την κίνηση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής στους ασθενείς με σοβαρή οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Συνήθως οι ασθενείς αποφασίζουν να χειρουργηθούν όταν για πολύ καιρό (συνήθως χρόνια) έχουν υποβληθεί σε μη επεμβατικές θεραπείες (παυσίπονα, ενδαρθριτικές ενέσεις, τροποποίηση δραστηριοτήτων) και οι οποίες απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Για περίπου τρείς δεκαετίες διενεργείται αυτή η επέμβαση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το ποσοστό επιτυχίας στην επανεκτίμηση δεκαπενταετίας είναι περίπου 90%. Θα λέγαμε ότι υπάρχουν δύο τύποι επεμβάσεων για την εκτέλεση της ολικής Αρθροπλαστικής γόνατος. Η συμβατική (παραδοσιακή) τεχνική και η τεχνική (χειρουργική) επεμβατικότητα.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι μία νέα τεχνική που επιτρέπει στον ορθοπεδικό χειρουργό να τοποθετήσει την τεχνητή άρθρωση στο γόνατο στον ίδιο χρόνο με την παραδοσιακή μέθοδο , αλλά από αρκετά μικρότερη τομή και χωρίς τραυματισμό του τετρακέφαλου (κάτι που γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο), του πιο σημαντικού μυ κοντά στο γόνατο.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ