10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Η μητέρα του φιλά το μνημείο του – Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Συγκινητικές εικόνες στο Κερατσίνι, όπου αυτή την ώρα συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών για να τιμήσουν τη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από την μαχαιριά του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, πριν από δέκα χρόνια.

Η αντιφασιστική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο μνημείο που έχει στηθεί για τον Παύλο Φύσσα, εκεί όπου έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά, στο πλαίσιο της οργανωμένης επίθεσης που εξαπέλυσαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκεί βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα, η οποία μαζί με τον γιο της έγινε και η ίδια σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα. Οι εικόνες της Μάγδας Φύσσα μπροστά στο μνημείο του δολοφονημένου γιου της, συγκλονίζουν.

Μετά την συγκέντρωση και τους χαιρετισμούς, που θα γίνουν στο σημείο όπου στέκει το μνημείο του, θα ακολουθήσει πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» στη Γραμμή 3 του Μετρό έχουν κλείσει από τις 15:30 το μεσημέρι. Οι συρμοί θα διέρχονται απ’ αυτούς, δίχως να πραγματοποιούν στάση. Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ