Ζώρζος στον Realfm 97,8: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για το φαινόμενο του υπερτουρισμού η Σαντορίνη

Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Υπάρχουν προτεραιότητες. Η Σαντορίνη είναι η βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία του κράτους για τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην πιέζεται από το φαινόμενο του υπερτουρισμού. Εγώ έχω πει από το 2012 ότι η Σαντορίνη είναι ένας κορεσμένος προορισμός και πρέπει να ενεργοποιηθεί ο νόμος για τον κορεσμό. Έχω την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση, θα συνεργαστεί ώστε να αμβλύνουμε τα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα» είπε αρχικά.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι στις προτεραιότητες είναι τα απορρίμματα και οι υποδομές στο νησί.

«Το λιμάνι αφού χωροθετήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά την τοποθέτηση του καλωδίου που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα για το ρεύμα, πρέπει να μετακινηθεί βορειότερα. Άποψή μου, ως ενδεχόμενη δεύτερη λύση είναι ότι μπορεί να μετακινηθεί βορειότερα αν τυχόν δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή» σημείωσε.

«Υπάρχουν περιοχές που έχουν ορισθεί ως γεωλογικά ακατάλληλες για κατασκευές. Πρέπει να το δούμε με προσοχή αυτό ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος στους αστικούς ιστούς» σχολίασε.

«Έχω ετοιμάσει φάκελο που θα θέσω υπόψιν των υπουργών ώστε να συνεργαστούμε και να βοηθηθεί ο τόπος» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ