Ζωή Ράπτη στον Realfm 97,8: Αυτή η νομοθέτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν αντιμάχεται τις συνταγματικές επιταγές

«Αυτή η νομοθέτηση δεν αντιμάχεται τις συνταγματικές επιταγές. Το λένε έγκριτοι συνταγματολόγοι. Η πραγματικότητα είναι ότι η γραμματική διατύπωση του άρθρου 16 δεν καταστρατηγείται. Μιλάμε για παραρτήματα μη κρατικών πανεπιστημίων που έρχονται στη χώρα μας για να λειτουργήσουν. Δεν μιλάμε για τη δημιουργία ανωτάτων σχολών στην Ελλάδα από ιδιώτες» δήλωσε η Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε πως «μιλάμε για σύσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων που θα έρθουν στην Ελλάδα για να λειτουργήσουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τους θέσει το ελληνικό δίκαιο».

«Να δούμε τα καλά: θα επαναπατρίσουν Έλληνες ακαδημαϊκούς και επιστήμονες και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας που θα αφορούν και επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και άλλες θέσεις. Πολλές οικογένειας θα γλιτώσουν από τη βάσανο του να καταβάλλουν πολλά χρήματα στο εξωτερικό. Εμείς ως χώρα έχουμε πάνω από 40.000 φοιτητές εκπατρισμένους» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ