Τσικνοπέμπτη: Αυτό είναι το μυστικό για πιο μαλακό κρέας – Το απρόσμενο υλικό για σίγουρη επιτυχία σε κάθε συνταγή

Τσικνοπέμπτη σήμερα και αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να μαλακώσετε το κρέας τότε υπάρχει ένα απλό υλικό που ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα να χρησιμοποιήσετε. Το φυσικό αυτό υλικό θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο τρυφερό το κρέας και να απολαύσετε νόστιμα και ζουμερά πιάτα.

Το “μυστικό” για το πιο τρυφερό κρέας σε κάθε συνταγή είναι το ακτινίδιο. Το ακτινίδιο είναι νόστιμο, υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και όπως αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο στη μαγειρική. Πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το αυτό το εξωτικό φρούτο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το μαρινάρισμα του κρέατος.

Η τρυφερότητα του κρέατος συχνά εξαρτάται από την ποιότητά του. Στην πραγματικότητα, η υφή του κρέατος έχει περισσότερο να κάνει με τον τρόπο χειρισμού του πριν και κατά το μαγείρεμα. Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι για να μαλακώσετε το κρέας:

  • μηχανικός,
  • θερμικός και
  • ενζυμικός

Τρεις τρόποι για να μαλακώσετε το κρέας

  • Μηχανικός. Ο πιο κοινός τρόπος για να μαλακώσετε το κρέας είναι να το χτυπήσετε ή να το τρυπήσετε.
  • Θερμικός. Το αργό μαγείρεμα ήταν πάντα μια δημοφιλής επιλογή για το σερβίρισμα τρυφερού κρέατος. Αυτή η μέθοδος αργού μαγειρέματος σε χαμηλή θερμοκρασία κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς αποσυνθέτει τους συνδετικούς ιστούς του κρέατος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τρυφερό κρέας που λιώνει στο στόμα σας.
  • Ενζυμικός. Ενώ σχεδόν όλοι γνωρίζουν πώς να μαλακώσουν το κρέας χρησιμοποιώντας τις μηχανικές και θερμικές μεθόδους, πολύ λίγοι γνωρίζουν για την ενζυμική διαδικασία. Τα φυσικά ένζυμα στο κρέας μπορούν να βοηθήσουν στην αποσύνθεση του κολλαγόνου των συνδετικών ιστών του με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η μέθοδος δημιουργεί τρυφερό κρέας χωρίς να αλλοιώσει τη δομή των ινών του κρέατος.

Η ιδανική μέθοδος για να μαλακώσετε το κρέας είναι η ενζυμική διαδικασία. Είναι μια εντελώς φυσική διαδικασία που συμβαίνει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να χρειαστούν σχεδόν 3 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με φυσικό τρόπο. Ευτυχώς, υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος!

Ο φυσικός τρόπος για να μαλακώσετε το κρέας

Το πράσινο ακτινίδιο περιέχει ένα μοναδικό και φυσικό ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη. Η ακτινιδίνη που υπάρχει στα πράσινα ακτινίδια διασπά αποτελεσματικά τις πρωτεΐνες και τους συνδετικούς ιστούς του κρέατος, χωρίς να το μετατρέπει σε πολτό.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ακτινίδιο για να μαλακώσετε το κρέας:

  • με τη φλούδα ή
  • ως μαρινάδα

Χρησιμοποιώντας τη φλούδα:

  1. Κόψτε και αφαιρέστε τη σάρκα του ακτινιδίου.
  2. Στη συνέχεια, τρίψτε την αποκάτω πλευρά της φλούδας που έχει απομείνει και στις δύο πλευρές του κρέατος.

Ως μαρινάδα: Επειδή η ακτινιδίνη διασπά τις πρωτεΐνες του κρέατος, πολλές συνταγές με μαρινάδες για κυρίως πιάτα περιέχουν ακτινίδιο ως συστατικό.

Μπορείτε να φτιάξετε μια απλή μαρινάδα με ακτινίδιο για οποιοδήποτε μοσχάρι ή κοτόπουλο. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Απλά αφαιρέστε τη σάρκα από δύο ακτινίδια.
  2. Πολτοποιήστε τη σάρκα σε ένα μπλέντερ ή απλά λιώστε την με το χέρι και ανακατέψτε την με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από μήλο.
  3. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε κατά βούληση, τοποθετήστε το με το μοσχάρι, το χοιρινό ή το κοτόπουλο σας σε μια πλαστική σακούλα και μαρινάρετε για 15 λεπτά.
  4. Σκουπίστε καλά το κρέας πριν το ψήσετε στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Ακτινίδιο και γαλακτοκομικά προϊόντα

Ενώ η ακτινιδίνη που βρίσκεται στο ακτινίδιο είναι εξαιρετική για να μαλακώσετε και να μαρινάρετε το κρέας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με συνταγές με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επειδή η ακτινιδίνη διασπά και διαλύει τις πρωτεΐνες, μπορεί επίσης να προκαλέσει πήξιμο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, ένα μιλκσέικ με ακτινίδιο θα αρχίσει να διαχωρίζεται αν το αφήσετε για πολύ.

Η ευελιξία του ακτινιδίου το κάνει όχι μόνο ένα υγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες, αλλά και ένα απαραίτητο συστατικό για πολλές συνταγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ