Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8: Ζωή στη Βουλή, σημαίνει η κοινωνία στη Βουλή

«Όλοι μας επιτίθενται, που σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Η Πλεύση Ελευθερίας απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και αυτό είναι κάτι που έχει βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλη την κοινωνία, από ανθρώπους που προέρχονται απ’ όλους τους χώρους -και από τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει εδώ και δεκαετίες», τόνισε η επικεφαλής του κόμματος.

Σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του κόμματος της, που αποχώρησαν και την καταγγέλλουν, τόνισε ότι «για εμάς το θέμα έχει κλείσει». «Το ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων ήταν γνωστό, συμφωνημένο και ανακοινωμένο δημόσια από εμένα προσωπικά. Το είχα πει και στις συναντήσεις μας και με χειροκροτούσαν αυτοί, που μετά έγιναν καταγγέλλοντες, αλλά και σε δημόσιες συναντήσεις και συνεντεύξεις». «Γιατί όλοι επιτέθηκαν σε εμένα και στην Πλεύση Ελευθερίας για κάτι που το έκαναν όλοι, μάλιστα κάποιοι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, και γιατί τέτοια λύσσα;» είπε και συμπλήρωσε πως «εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Βαρουφάκη ή του κ. Βελόπουλου ή του επικεφαλής της Νίκης και έβλεπα να γίνεται αυτό το πράγμα με ένα κόμμα και είχα κάνει το ίδιο, στοιχειωδώς θα έβγαινα και θα έλεγα “κύριοι και εμείς το ίδιο έχουμε κάνει, μην φωνάζετε”».

Ερωτηθείσα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα διακρίνουν την αντιπολίτευση, που θα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας, εφόσον μπει στη Βουλή, τόνισε πως «το επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι να κάνουμε αυτό που ονομάζουμε αντιπολίτευση υπεράσπισης, δηλαδή μία ισχυρή παρουσία αντιπολίτευσης προς υπεράσπιση των πολιτών και της κοινωνίας». Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα εργαλεία που θα έχει ως πρώην πρόεδρος της Βουλής. «Θα έχω την δυνατότητα να παρεμβαίνω ανεξαρτήτως σειράς και διαδικασίας, να παίρνω τον λόγο για 12 λεπτά και να υπερασπίζομαι τους πολίτες. Θα ενεργοποιήσω και την δυνατότητα μέσω της συμμετοχής μου στη διάσκεψη των προέδρων -με δύο ψήφους μάλιστα η Πλεύση Ελευθερίας- να διαμορφώνω και να συνδιαμορφώνω το πρόγραμμα της Βουλής και να αποκρούω μεθοδεύσεις, όπως είναι τα κατεπείγοντα νομοσχέδια και οι τροπολογίες της ντροπής που περνάνε μέσα απ’ αυτή την διαδικασία». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «θα έχουμε μία κοινοβουλευτική ομάδα μαχητών, που ο καθένας βουλευτής θα πρέπει να έχει απέναντι και να αποκρούει 15 κυβερνητικούς» και συμπλήρωσε πως θα ενεργοποιηθούν διαδικασίες της αμεσοδημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.

«Λέμε, τέρμα πια η εξάρτηση των πολιτών από τον πολιτευτή, που τους πουλάει εκδούλευση και τους έχει να διαπραγματεύεται μαζί τους τα δικαιώματά τους. Απευθείας σύνδεση με τη Βουλή, οι πολίτες στη Βουλή. Και γι’ αυτό απευθύνω το ερώτημα, “θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή;”. Ζωή στη Βουλή, σημαίνει η κοινωνία στη Βουλή και να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια με τους ίδιους πολιτικούς, οι οποίοι από την μια διαγωνίζονται μέσα στη Βουλή ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα και από την άλλη χτυπούν ο ένας τον άλλον στην πλάτη στους διαδρόμους και χαριεντίζονται και τα βρίσκουν στην πλάτη των πολιτών», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, τι σημαίνει πολιτικά η καρδούλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξήγησε: «η αγάπη είναι το πιο δυνατό συστατικό και αντίθετα με τον κ. Κουτσούμπα που ειρωνεύτηκε και κορόιδεψε, και είπε η αγάπη είναι κοροϊδία, και του απάντησα ότι ο κυνισμός και η ειρωνεία δεν άλλαξαν ποτέ τον κόσμο, η αγάπη είναι αυτή που αλλάζει τον κόσμο. Και για να υπερασπιστείς τον κόσμο, πρέπει να τον αγαπάς». «Δεν μπορεί να γίνει υπεράσπιση της κοινωνίας χωρίς αγάπη για την κοινωνία. Η κοινωνία έχει ανάγκη να αισθανθεί την αγάπη αυτή, είναι ανάγκη να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί πια μόνος. Η αγάπη είναι ένα απαραίτητο, καθοριστικό συστατικό, καθόλου απολιτικό και είναι κάτι που ενοχλεί πάρα πολύ τους επαγγελματίες της πολιτικής, που έχουν μάθει να εισπράττουν δημόσιο χρήμα ή κομματικό χρήμα, να λένε το ποίημα και στη συνέχεια να πηγαίνουν ήσυχοι να συνεχίζουν την ζωή τους. Χρειάζεται αγάπη ώστε η ζωή σου να είναι η υπεράσπιση του πολίτη και χρειάζεται αγάπη για να αλλάξουμε τον κόσμο», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ