Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαστε η ελπίδα του κόσμου» – Τι είπε για την καρδούλα του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Εμείς είμαστε η ελπίδα του κόσμου, εμείς είμαστε η προοπτική του και ταυτόχρονα εμείς είμαστε οι πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, προσθέτοντας ότι «η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα, αλλά είναι ένα κίνημα, που έχει συγκροτηθεί και συγκροτείται για να κάνει αυτό που δεν θα κάνει και δεν έχει κάνει κανείς άλλος, δηλαδή να υπερασπιστεί τους πολίτες».

Εκλογές 2023 – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νέο διάβημα στον υπουργό Παιδείας για τους φοιτητές – ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «την ώρα που άλλοι εξαγγέλλουν προγράμματα δισεκατομμυρίων, τα οποία δεν τα έχουν διαβάσει, την ώρα που άλλοι υπόσχονται ότι θα κάνουν εκείνα που δεν έκαναν 40 χρόνια ή 50 χρόνια ή ότι θα ανατρέψουν εκείνα που έκαναν όταν κυβέρνησαν, εμείς μιλάμε ξεκάθαρα ότι αύριο δεν θα κυβερνήσουμε, αλλά πιστεύουμε βέβαια, ότι όταν μας δει ο κόσμος στη Βουλή, θα δει ένα εντελώς διαφορετικό υπόδειγμα κοινοβουλευτικής ομάδας» και συνέχισε: «Θα δει ένα εντελώς διαφορετικό υπόδειγμα αντιπολίτευσης, αυτό το οποίο εμείς ονομάζουμε αντιπολίτευση υπεράσπισης και ψηφιακή αντιπολίτευση με γραμμή επικοινωνίας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, «από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου και εφόσον ο κόσμος μάς τιμήσει και μας δώσει τη δύναμη να είμαστε μέσα στη Βουλή, θα είμαστε αντιπολίτευση υπεράσπισης, δηλαδή μία κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτημένη με τρόπο ισχυρό, μία άφθαρτη και ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα», συμπληρώνοντας: «Η κοινοβουλευτική ομάδα θα βρίσκεται εκεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ακούραστη, ανυποχώρητη να μάχεται, να διεκδικεί, να αποκρούει αρνητικές πρωτοβουλίες τής κυβέρνησης, να αντικρούει αρνητικές στάσεις τής αντιπολίτευσης, να υπερασπίζεται και να εκπροσωπεί τους πολίτες, να τους δίνει φωνή, να φέρνει τα προβλήματά τους, τα ζητήματά τους, τα αιτήματά τους μέσα στη Βουλή και να είναι στην πραγματικότητα η ίδια η κοινωνία μέσα στη Βουλή».

Πλεύση Ελευθερίας: Οι «κομμένοι» υποψήφιοι κατηγορούν την Κωνσταντοπούλου για «ανθρωποφαγία»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι μία πραγματικά πρωτοπόρα πρωτοβουλία, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί ποτέ τα κόμματα και της εξουσίας και της αντιπολίτευσης δεν θέλησαν την κοινωνία στο προσκήνιο, αλλά την ήθελαν πάντοτε στη γωνία, γιατί η κοινωνία και οι πολίτες τους ενοχλούν».

Ζωή Κωνσταντοπούλου Πάτρα

Αναφορικά με τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ήταν δημόσιο, συμφωνημένο απολύτως και γνωστό σε όλους», προσθέτοντας: «Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα μη θέμα που κατασκευάστηκε ως θέμα για να χτυπηθεί η Πλεύση Ελευθερίας. Εγώ δεν θα αφήσω να χτυπηθεί η προσδοκία των πολιτών και η ελπίδα τους, δεν θα αφήσω να χτυπηθεί η αισιοδοξία τους και θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την προοπτική τους και την προοπτική μας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την κριτική που άσκησε στην Πλεύση Ελευθερίας ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη στην Πάτρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ όπως έχω πει, έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που ψηφίζουν ΚΚΕ, γιατί ξέρω ότι το κάνουν με ανιδιοτελή κίνητρα και με μία ιδεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και αυτό το συμμερίζομαι και το σέβομαι. Εκείνο το οποίο όμως είναι μία πραγματικότητα, είναι ότι εδώ και 49 χρόνια το ΚΚΕ είναι στη Βουλή. 49 χρόνια είναι πάρα πολλά για να μην έχει κάνει τίποτα αντιπολιτευτικά. 49 χρόνια είναι πάρα πολλά για να υπάρχει μία εντελώς διεκπεραιωτική αντιπολίτευση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ