Εκλογές 2023 – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νέο διάβημα στον υπουργό Παιδείας για τους φοιτητές – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέο προφορικό διάβημα προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, Χρήστο Κίττα, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το νέο διάβημα της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αφορά το δικαίωμα των φοιτητών να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Σε πάρα πολλά πράγματα μέχρι να τα πετύχεις πρέπει να επιμείνεις. Και εγώ έχω μάθει να επιμένω. Σας είχα ενημερώσει ότι έκανα διάβημα στον υπουργό Παιδείας για τους φοιτητές, πρώτα για να γίνουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και στη συνέχεια -αφού αυτό δεν μπορούσε να γίνει- προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις για τις εξετάσεις» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μήνυμά της στο facebook.

Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός με είχε διαβεβαιώσει ότι είχε δώσει εντολή να μην γίνουν εξετάσεις από την Πέμπτη (22/6) μέχρι και την Τρίτη (27/6) μετά τις εκλογές. Όμως δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα φοιτητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα που λένε ότι τελικώς αυτό δεν ίσχυσε. Δηλαδή ότι υπάρχουν κανονικά εξετάσεις και την Δευτέρα (26/6) και την Τρίτη (27/6)».

«Έκανα λοιπόν νέο τηλεφωνικό διάβημα στον υπουργό Παιδείας, από εδώ από την Πάτρα. Ο κ. κ. Κίττας εξεπλάγην. Μου είπε ότι τον είχαν διαβεβαιώσει ότι Δευτέρα και Τρίτη δεν θα υπάρξουν εξετάσεις πουθενά για να μπορέσουν οι φοιτητές να πάνε να ψηφίσουν. Του ζήτησα να κάνει νέες ενέργειες και δεσμεύτηκε να κάνει» τόνισε.

«Για να δούμε. Εγώ θα επιμείνω γιατί είναι δικαίωμα των φοιτητών, είναι δικαίωμα των νέων της χώρας μας να ψηφίσουν, να επιλέξουν για τη ζωή τους και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.
Έτσι θα προχωράμε με αγάπη» κατέληξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ