Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο ηγέτες μετά το τέλος της συνάντησής τους έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Καμία απόπειρα επαναχάραξης συνόρων δεν θα γίνει ανεκτή – Καταδικάζουμε τα εγκλήματα κατά της Ουκρανίας

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι σήμερα στην Αθήνα για να δώσουμε μια νέα ώθηση στις σχέσεις μας και να κάνουμε τη συνεργασία μας ακόμη καλύτερη για τους λαούς μας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει μερικές προτεραιότητες με τον κ. πρωθυπουργό. Για να τερματίσουμε την τρομακτική αυτή εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αυτή», τόνισε ο Ζελένσκι.

Ανέφερε ακόμα πως είναι πολύτιμη η βοήθεια για την πόλη της Οδησσού και της παρευξείνιας περιοχής, είναι σημαντικό ότι ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ