Φάμελλος: Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην διαχείριση των πυρκαγιών γεννά θλίψη

«Για ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που γεννά θλίψη» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και προσθέτει: «Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές».

Βοιωτία: Απειλεί τα πρώτα σπίτια στον Πρόδρομο η φωτιά – «Δίνουμε μάχη κυνηγώντας τις φλόγες»

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Πολλαπλά μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία και με ανθρώπινη απώλεια, όπως δημοσιοποιήθηκε, δημιουργούν ακόμα μια φορά έναν πύρινο εφιάλτη για πολίτες και περιβάλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει πολλές φορές τους μεγάλους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και τις μέγα πυρκαγιές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αλλά και τις ενέργειες και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Πολιτεία στην πρόληψη και την πυρόσβεση και πολιτική προστασία».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες της Πολιτείας προφανώς δεν μπορούν να περιοριστούν στην επικοινωνιακής κατανάλωσης δήλωση ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο, ούτε στις εκ των υστέρων 500 προσλήψεις πυροσβεστών του κ. Κικίλια ενώ τα κενά είναι 3.600!

Meteo για φωτιές σε Έβρο και Βοιωτία: Άνεμοι 5-6 μποφόρ και ριπές άνω των 70 km/h μέχρι αργά το βράδυ

Η πυρκαγιά, δε, στον πυρήνα του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο βιοτόπου της Δαδιάς προκαλεί απόγνωση και μάς δίνει ένα τραγικό μήνυμα: Ότι η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση και όλες οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά».

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όσους και όσες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και τους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους και προσθέτει: «Πρώτο μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Απαιτείται αποτελεσματικός συντονισμός και μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας σε άμεση συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τις δασικές υπηρεσίες. Για όλα αυτά ακόμη περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να δεχτεί να έρθει να συζητήσουμε στη Βουλή για να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη».

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί – Καίγονται σπίτια στον Σώστη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ